جراحی آندوسکوپی سینوس پروسه ای می باشد که از طریق نوعی دستگاه به نام اندوسکوپ انجام می شود که لوله ای باریک بسیار منعطف است که دارای نور و دوربینی بر روی خود برای مشاهده درون بینی می باشد. از طریق این دستگاه می توان درون سینوس ها و کانال های بینی را با دقت تماشا کرد. اندوسکوپی برای شناسایی و درمان شرایط مختلفی به کار برده می شود. از طریق ان می توان از مخاط درون بینی یا پولیپ ها نیز نمونه برداری کرد. نمونه ها سپس برای بررسی و انجام ازمایشات لازم به آزمایشگاه فرستاده می شوند. این فرآیند درد کمی برای افراد پس از پروسه به همراه خواهد داشت و هیچ گونه زخم یا کبودی را بر روی صورت یا زیر چشم ها برجای نمی گذارد. می توانید این جراحی را زیر نظر دکتر مریم رومیانی ، بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در تهران انجام دهید.
آندوسکوپی سینوس و بینی چیست ؟
جراحی اندوسکوپی سینوس ها در تهران ، پروسه ای می باشد که برای مشاهده و بررسی وضعیت حفره های بینی و ورودی کانال های سینوسی استفاده می شود. این روش با ورود اندوسکوپ از طریق سوراخ های بینی به درون آن انجام می شود و سپس با استفاده از دوربینی که بر سر این لوله قرار دارد تهیه تصاویر مورد نظر انجام می شود. برای انجام این تست باید حتما به یک متخصص گوش ، حلق و بینی مراجعه نمایید. لازم به ذکر است که این پروسه در مطب پزشک ، کلینیک یا بیمارستان قابل انجام می باشد.
چه مشکلاتی با استفاده از جراحی اندوسکوپی قابل درمان می باشند ؟
- گرفتگی یا انسداد بینی
- عفونت بینی یا سینوس ها
- سردرد ها
- وجود درد در قسمت بالای چشم ها و اطراف سینوس ها
- خونریزی بسیار شدید
- تومور بینی و پولیپ بینی
- نابویایی و نشت مایعات مغزی نخاعی
- ناهنجاری های اناتومی در بینی یا حفره های سینوسی در کودکان
- کیستیک فیبروزیس
چگونگی آمادگی برای جراحی اندوسکوپی سینوس
به طور معمول امادگی خاصی برای انجام این پروسه درمانی وجود ندارد در صورتی که نیاز به انجام کار خاصی وجود داشته باشد ، پزشک خوب د تهران دکتر رومیانی این موضوع را به شما خواهد گفت. در صورتی که افراد متقاضی انجام اندوسکوپی از رقیق کننده های خون مانند آسپرین یا ایبوپروفن استفاده می نمایند. ممکن است نیاز به متوقف کردن مصرف ان تا چندروز باشند. درست پیش از انجام جراحی اندوسکوپی سینوس ، داروی ضد احتقان را درون بینی شما اسپری خواهند کرد و این دارو می تواند به کاهش تورم کمک کند و به اندوسکوپ اجازه دسترسی راحت تر به سینوس ها و حفره های بینی را می دهد. همچنین با استفاده از نوعی بی حس کننده پیش از پروسه ، بینی را کاملا بی حس می کنند. معمولا به بی حس کننده های تزریقی نیازی نیست اما در مواردی خاص ممکن است بهترین جراح بینی تهران ، از این کار برای برخی از افراد استفاده کند.
چه اتفاقی حین اندوسکوپی بینی و سینوس ها روی می دهد ؟
- در ابتدای کار بر روی صندلی مخصوص برای انجام این متد می نشینید.
- بعد از بی حسی این ناحیه ، پزشک اندوسکوپ را از طریق یکی از سوراخ های بینی وارد می نماید.
- ممکن است در ابتدای کار مقادیری ناراحتی را تجربه کنید که در این صورت می توانید از بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در تهران ، بخواهید میزان داروی بی حسی را بیشتر کند. سپس دستگاه را تا قسمتی که حفره های بینی و سینوس ها در آن قرار دارند جلو می برند. بعد از این مرحله و انجام فرایند مورد نظر که ممکن است تهیه تصاویر یا نمونه برداری یا برداشتن پولیپ باشد ، همین پروسه برای دیگر سوراخ بینی انجام خواهد شد.
- پس از اینکه نمونه برداری انجام شد نمونه ها را برای بررسی به پاتولوژی می فرستند.
- این پروسه معمولا حدود یک الی دو ساعت به طول می انجامد.
- می توانید این پروسه را به طور همزمان با فرایندهای دیگری مانند جراحی لوزه ، سپتوپلاستی و غیره انجام دهید.
- معمولا کودکان در سنین پایین نیاز به بستری به مدت یک شب بعد از جراحی آندوسکوپی سینوس ، خواهند داشت.
ریسک های عمل آندوسکوپی سینوس و بینی
اندوسکوپی سینوس و بینی ، روشی بی خطر و ایمن به شمار می رود البته تجربه مواردی که در زیر به آنها اشاره می شود برای برخی از افراد محتمل است :
- واکنش آلرزیک در برابر مواد بی حس کننده یا ضداحتقان
- بی حالی
- خونریزی از بینی
- تورم و عفونت در ناحیه بینی
- برخی از ریسک های موجود در مورد این پروسه بستگی به فاکتورهای متعددی مانند سن افراد ، شرایط سلامت عمومی و مواردی از این قبیل بستگی دارد.
برخی از مشکلاتی که به طور نادر ممکن است رخ دهد شامل موارد زیر می باشد :
- وجود اسکار در اطراف بینی
- خروج مایعات از مغز
- آسیب رسیدن به اربیت چشمی
- دو بینی
- نابینایی
- آسیب رسیدن به غده اشکی
- کاهش حس بویایی
آیا آندوسکوپی سینوس می تواند موجب عفونت شود ؟
در مواردی بسیار نادر ممکن است افراد بعد از انجام جراحی اندوسکوپی سینوس دچار عفونت بشوند. در صورتی که بعد از انجام فرآیند اندوسکوپی تب و لرز یا حالت تهوع را تجربه کردید یا علائمی دیگر داشتید سریعا به بهترین پزشک همچون دکتر مریم رومیانی مراجعه نمایید.
فرایند جراحی اندوسکوپی سینوس چه میزان دردناک است ؟
اندوسکوپی معمولا دردناک نیست و صدمه ای برای افراد ایجاد نخواهد کرد استفاده از استفاده از اسپری بی حس کننده دهان و گلو را کاملا بی حس می کند همانطور که بینی کاملا حالت بی حسی را دارد. این ماده دهان شما را دچار تلخی می کند. بی حسی معمولا بعد از 30 دقیقه کاملا از بین می رود. بعد از جراحی اندوسکوپی سینوس در تهران ، ممکن است میزان بسیار کمی سوزش را در دهان و بینی تجربه نمایید که پس از گذشت یک یا دو روز خود به خود از بین می روند. بعد از اندوسکوپی به دلایل وجود بیحسی بهتر است که تا یک ساعت چیزی نخورید و نیاشامید. در صورتی که به دستور العمل های مراقبتی دیگری نیاز داشته باشد ، حتما پزشک برای شما انها را ارائه می کند.
بعد از انجام پروسه به منزل باز می گردید و ممکن است در صورتی که بهترین دکتر گوش و حلق و بینی در تهران ، برای شما تجویز کند قادر به انجام روتین معمولی خود باشید. در برخی از موارد بعد از انجام این فرایند نیاز به انجام تست هایی از قبیل سی تی اسکن خواهید داشت و همچنین برای دریافت نتیجه دقیق در صورت وجود بیوپسی باید تا اماده شدن نتیجه صبر کنید. بعد از اندوسکوپی داروهایی برای کنترل موارد آزاردهنده در سینوس ها به فرد ارائه می شود. استفاده از اسپری سالین برای شست و شوی بینی می تواند به تسکین درد در بینی کمک کند. برای جلوگیری از بروز هرگونه عفونت حتما داروهایی که پزشک برای شما تجویز کرده را سروقت مصرف کنید.
چه هنگامی باید با پزشک تماس بگیرید ؟
در صورتی که هرگونه عارضه ای را تجربه کردید یا هر سوالی در خصوص اندوسکوپی برای شما پیش آمد می توانید با بهترین جراح اندوسکوپی سینوس در تهران ، تماس بگیرید. در صورتی که درد زیادی را تجربه می کنید یا دچار تب یا علائمی نگران کننده هستید ، خیلی سریع با بهترین پزشک دکتر رومیانی تماس بگیرید.
مراقبت های بعد از جراحی آندوسکوپی سینوس
بعد از عمل اندوسکوپی سینوس ممکن است ترشحات خونی مشاهده شود. برخی از بیماران در ناحیه بینی و سینوس ها احساس درد و فشار خواهند داشت که این درد مشابه درد ناشی از عفونت سینوس است. در بیشتر موارد ترشح خونی ، گرفتگی بعد از انجام این عمل مشاهده می شود که بعد از گذشت 2 الی 3 هفته تمامی علائم برطرف شده ، ترشحات کاملا پاک می شوند و تنفس بیمار به حالت طبیعی باز می گردد. در ادامه برخی فعالیت ها و اقداماتی که بعد از انجام این پروسه ممنوع می باشد بیان شده است :
- بیمار باید از فین کردن و بلند کردن اجسام سنگین تا 14 روز بعد از انجام عمل اندوسکوپییک سینوس خودداری کند ؛ زیرا این موارد احتمال خونریزی را افزایش می دهد. بعد از این بازه زمانی می توانید فعالیت های روزمره خود را داشته باشید.
- ممکن است در رابطه با درمان این مشکلات قبلا دارو و اسپری های استروئیدی تجویز شده باشد ، لازم است دو هفته بعد از عمل از مصرف این داروها پرهیز کنید.
- همانطور که اطلاع دارید مصرف داروهای ضد التهابی و آسپرین سبب رقیق شدن خون و افزایش خونریزی بعد از عمل می شود ؛ بنابراین نیاز است بعد از عمل آندوسکوپی کردن سینوس ها از مصرف آن به مدت 14 روز خودداری شود.
جراحی اندوسکوپیک سینوس برای چه افرادی انجام می شود ؟
- برای آن دسته از افرادی که به سینوزیت مزمن دچار هستند در صورتی که با تجویز استرویدهای خوراکی ، آنتی بیوتیک ها ، داروهای رقیق کننده مخاط و اسپری های موضعی بینی ، مشکلات آن ها برطرف نشود ، جراحی آندوسکوپی سینوس پیشنهاد می شود.
- لازم به ذکر است که تشخیص سینوزیت مزمن باید حتما از طریق ارزیابی دقیقی انجام شود. برای مثال CT اسکن و آندوسکوپی بینی از جمله راه های تشخیصی دقیق است. در بیشتر موارد افرادی که به سینوزیت مزمن دچار هستند ، نیازی به جراحی آندوسکوپی بینی نیست و این افراد با آنتی بیوتیک و سایر داروها بهبود پیدا می کنند.
- در مواردی ممکن است برای تخلیه موکوسل ها به انجام این جراحی نیاز باشد. یعنی در مواردی که سینوس با مخاط بینی پر و مسدود شده و در حال گسترش می باشد. تا زمانی که موکوسلها کاملا بزرگ نشوند و چشم و مغز را فشرده نکنند ، هیچ علائمی ندارند. به همین دلیل برای جلوگیری از این عارضه لازم است راه های سینوسی باز شوند.
افرادی که در دسته زیر قرار می گیرند ، کاندید مناسبی برای جراحی اندوسکوپیک سینوس هستند :
- افرادی که به دلیل اختلال در آناتومی و بینی و سینوس ها به اختلالات تنفسی دچار هستند.
- بیمارانی که مشکل تورم و التهاب در داخل سینوس دارند.
- افرادی که مسیر عبور مایعات در کانال سینوس های آن ها مسدود و یا تنگ شده است.
- بیمارانی که مشکلات مربوط به بینی و سینوس آن ها با سایر روش های درمانی برطرف نشده است.
جراحی اندوسکوپی بینی برای بزرگ کردن کانال و منافذ تنگ
معاینات فیزیکی ، نتایج آزمایش سی تی اسکن ، سینوس هایی که منافذ آن بسته شده است و یا سینوس های متورم را مشخص می کند. با انجام این جراحی می توان این دسته از مشکلات را برطرف نمود. در برخی شرایط در طول این عمل ، تیغه و سپتوم بینی نیز صاف می شود. همچنین ممکن است توربینت های بینی که وظیفه مرطوب کردن و تصفیه هوای داخل بینی را دارند ، نیاز به جراحی داشته باشند.
هزینه آندوسکوپی سینوس در تهران
هزینه عمل آندوسکوپی سینوس مانند هر جراحی دیگری به عوامل متعددی بستگی دارد. در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم کرد.
انتخاب شهر درمان و بیمارستان: هزینه جراحی آندوسکوپی سینوس نیز مانند دیگر خدمات پزشکی، در شهرهای بزرگ کمی بیشتر از شهرستانها و نواحی اطراف شهرها میباشد؛ همچنین هزینه بیمارستان نیز بسته به نوع مرکز انتخابی بیمار متنوع است. معمولاً بیمار باید شب را در بیمارستان بستری شود تا پزشک مطمئن باشد هیچ عوارضی وجود ندارد بنابراین نوع اتاق انتخابی هم در قیمت نهایی کل فرایند تأثیر به سزایی دارد.
شدت مشکل:قیمت کلی جراحی آندوسکوپی سینوس بر اساس شدت مشکل بیمار متغیر است. اگر بیمار پولیپ بینی داشته باشد هزینه آندوسکوپی سینوس بیشتر از زمانی خواهد بود که فقط نیاز به حل مشکل سینوس وجود داشت.
نیاز به جراحیهای دیگر: اگر بیمار به دلیل وجود انحراف تیغه، مسیر هوایی باریک و یا مشکلات دیگری دارد آنوقت احتمال نیاز به تناوب تعداد جلسات جراحی آندوسکوپی سینوس نیز بالا میرود حتی اگر نتایج عمل اولیه موفقیت آمیز باشد. در این شرایط بیمار احتمالاً نیاز به جراحیهای اضافهتر مانند سپتوپلاستی خواهد داشت که طبیعتاً هزینه نهایی را افزایش میدهد.
مراقبتهای بعد از عمل و عوارض ناشی از جراحی
با وجودی که فرایند کلی امن و مطمئن است؛ اما همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، از آنجایی که عمل آندوسکوپی سینوس یک جراحی بزرگ محسوب میشود میتواند تحت شرایط خاصی عوارض احتمالی نیز به همراه داشته باشد مانند درد، حالت تهوع، گرفتگی مسیر هوایی بینی، خونریزی و غیره؛ بنابراین اقدامات صحیح مراقبتی بعد از جراحی از اهمیت ویژهای برخوردار است تا از نیاز به انجام مجدد جراحی در آینده جلوگیری شده و اطمینان از عدم بروز این عوارض احتمالی حاصل شود.
سن و شرایط سلامتی بیمار
همچنین دوره ریکاوری و مراقبتهای بعد از جراحی بسته به سن و شرایط سلامتی بیمار به شکل چشمگیری از یک شخص به شخص دیگر متفاوت است و برای هر فرد بر اساس نیازمندیهایش تنظیم میشود. این مورد نیز بر هزینه درمان اثرگذار است.
دستمزد جراح
دستمزد جراح برای جلسات مشاوره و خود عمل جراحی به تجربه و تخصص ایشان بستگی دارد. یک جراح ماهر نتایج موفقیت آمیز تری که احتمال بروز عوارض نیز در آنها کمتر است را ارائه میدهد.
هزینه آزمایشات تشخیصی
پزشک چگونه متوجه میشود که به جراحی آندوسکوپی سینوس نیاز دارید؟
برای اطمینان از موفقیت آمیز بودن نتایج پروسه، نیاز به تشخیص صحیح وجود دارد تا گستردگی آسیب که گاها تا پرده گوش و ساختارهای اطراف آن نیز میرسد را تشخیص دهد. متخصص سلامتی با توجه به سابقه پزشکی و آزمایشهایی که روی شما انجام میدهد، آندوسکوپی سینوس را برایتان تجویز میکند و این آزمایشها شامل موارد زیر میشوند:
- تصویربرداری اشعه ایکس
- آزمایشهای دیگر مبتنی بر تصویربرداری
- آندوسکوپی بینی: دکتر مریم رومیانی مسیرهای بینی و سینوسهایتان را از طریق لوله آندوسکوپی برای بررسی وجود نشانههای عفونت یا التهاب، ارزیابی میکند.
- سی تی اسکن: این روش به پزشکتان کمک میکند تا تشخیص دهد دقیقاً کدام نواحی سینوس شما دارای مشکل است.
سخن اخر
جراحی اندوسکوپی سینوس یک تست معمول برای مشاهده درون کانال های تنفسی و سینوس ها می باشد این پروسه می تواند به پزشک در تشخیص و درمان عارضه های سینوسی و یا پولیپ بینی و مواردی از این قبیل استفاده شود. این درمان نسبت به درمانهای جراحی نیازمند زمان کمتر و درد کمتری می باشد. پس از انجام این پروسه مراقبت ها را جدی بگیرید و سعی کنید کاملا سروقت دارو های انتی بیوتیک را برای جلوگیری از هرگونه عفونت مصرف نمایید.