از آنجایی که تقاضا برای انجام جراحی بینی به ویژه در سال های اخیر افزایش زیادی پیدا کرده است. ممکن است در این میان کاندیدایی مشاهده شوند که به بیماری های زمینه ای دچار بوده ، اما تمایل داشته باشند تا بینی خود را جراحی نمایند. مهم ترین پرسش این عزیزان در جلسات مشاوره این است که آیا با وجود این بیماری ها قادر به انجام جراحی زیبایی بینی هستند یا خیر ؟ به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا مقاله جامعی در رابطه با عمل بینی و بیماری های خاص تهیه نماییم و به بررسی این موضوع بپردازیم. که عمل زیبایی بینی با وجود کدام بیماری خاص امکان پذیر و در چه شرایطی ممنوع می باشد ؟ در نهایت باید این نکته را در نظر داشته باشید که سلامتی شما پیش از هر موضوع دیگری از اهمیت برخوردار است و نباید صرفا به دلیل زیبایی بیشتر سلامت خود را به خطر بیندازید. تا انتهای این مطلب از دکتر مریم رومیانی ، بهترین جراح بینی تهران همراه باشید.
عمل بینی در افراد با بیماری های خاص
جراحی بینی و بیماری کم خونی
یکی از آزمایش هایی که پیش از عمل جراحی بینی در تهران ، از بیمار گرفته می شود ، تست کم خونی است. در شرایطی که هموگلوبین و غلظت خون در آقایان کمتر از 13 و در خانم ها کمتر از 12 باشد ، گفته می شود که فرد به بیماری کم خونی دچار است. با وجود کم خونی اگر هموگلوبین خون بیشتر از 10 باشد با این حال می توان جراحی بینی را به صوت کنترل شده انجام داد. اما برای افرادی که میزان غلظت خون آن ها از 10 کمتر است به دلیل مشکلات قلبی که ممکن است برای بیمار ایجاد شود ، امکان انجام جراحی راینوپلاستی وجود ندارد. برای افرادی که میزان غلظت خون آن ها بین 10 و 12 می باشد ،در دسته عمل بینی و بیماری های خاص قرار گرفته و لازم است حتما بیمار قبل و بعد از جراحی زیبایی بینی ، قرص های مولتی ویتامین و قرص آهن مصرف کند. معمولا این بیماران بعد از عمل دچار ضعف و بی حالی می شوند به همین دلیل مصرف این داروها می تواند مفید باشد.
عمل بینی و بیماری هموفیلی
بیماران هموفیلی به افرادی گفته می شود که به مشکلات انعقاد خون دچار هستند. تمامی بیمارانی که در این دسته قرار می گیرند به دلیل وجود خونریزی بیش از حد ، در حین پروسه جراحی و پس از آن نمی توانند کاندید خوبی برای عمل زیبایی بینی باشند.
جراحی بینی و بیماری آسم
افرادی که به مشکلات تنفسی و آسم دچار هستند در صورتی که تحت نظارت پزشک باشند و بیماری آن ها کنترل شده باشد یک سری آزمایشات تنفسی برای آن ها تجویز خواهد شد که در صورت عدم مشکل و با تایید پزشک متخصص و دکتر بیهوشی مجاز به انجام عمل بینی خواهند بود. اما در مواردی که آسم و مشکل تنفسی بسیار شدید باشد ، انجام عمل زیبایی بینی ممنوع است.
جراحی بینی برای بیماران صرع
یکی از مواردی که در عمل بینی و بیماری های خاص مطرح است ، بیمارانی هستند که به صرع دچارند، این بیماران نیاز به مشورت و تایید پزشک متخصص مغز و اعصاب دارند و در صورتی که بیماری آن ها پیشرفته نباشد و تحت کنترل باشند ، می توانند برای عمل زیبایی بینی آماده شوند. این عزیزان باید دقت داشته باشند که چند ساعت بعد از عمل داروهای خود را حتما مصرف نمایند تا به مشکلی دچار نشود. دقت داشته باشید که اگر به بیماری خاص و زمینه ای دچار هستید لازم است حتما این موضوع را در جلسه مشاوره پیش از عمل با پزشک خود در میان بگذارید ؛ چرا که مخفی کردن این موضوع سلامت شما را به خطر می اندازد.
عمل بینی و بیماری قلبی
هرچند که جراحی بینی برای بیمارانی که به مشکلات قلبی دچار هستند با ریسک کمی همراه است اما لازم است به آن توجه شود. اگر بیماری قلبی بسیار خفیف باشد مشکلی برای انجام عمل زیبایی بینی وجود ندارد اما اگر مشکلات قلبی و علائم بیمار شدید باشد ، نیاز است تا آزمایشات و تست هایی پیش از عمل بینی و بیماری های خاص انجام شود ؛ چرا که این عمل برای بیماران قلبی حاد با ریسک بالایی همراه است اما به هرحال غیر ممکن نیست. معمولا از این بیماران خواسته می شود تا برای اطمینان بیشتر حتما با پزشک متخصص قلب و عروق خود نیز در این زمینه مشورت نمایند. همچنین باید دقت داشته باشید که مصرف برخی از داروهایی که موجب رقیق شدن خون می شود در حین جراحی و بعد از آن میزان خونریزی را افزایش می دهد به همین دلیل اگر قطع این داروها برای یک هفته قبل و بعد از جراحی مشکلی را ایجاد نمی کند ، می توانید عمل زیبایی بینی در تهران ، انجام دهید.
جراحی بینی و بیماری ms
شواهد و بررسی ها نشان می دهد افرادی که به ام اس دچار هستند در صورتی که مشکل دیگری نداشته باشند ، بیهوشی و انجام جراحی زیبایی بینی برای آن ها مشکلی را ایجاد نمی کند. اما باید دقت داشته باشید که استرس علائم و وضعیت بیمارانی که به ms دچار هستند را بیشتر و بدتر می کند ؛ بنابراین لازم است با تیم معالج خود درباره نگرانی ها و ترس هایتان صحبت کنید و زمانی که به آرامش رسیدید برای انجام این جراحی آماده شوید.
بیماری تالاسمی و جراحی بینی
در بیشتر مواقع افرادی که به تالاسمی مینور مبتلا هستند ، بیماری تاثیری در سلامت فیزیکی افراد نخواهد گذاشت و ممکن است در برخی موارد این افراد احساس خستگی و ضعف داشته باشند که مشکل جدی به شمار نمی آید. تالاسمی مینور در واقع یک نوع ژن نهفته در خون می باشد و اگر افرادی که هر دو به این بیماری مبتلا باشند ، ازدواج کنند مشکلات زیادی برای فرزند آن ها ایجاد می شود. با توجه به مواردی که بیان شد در صورتی که فرد بیماری تالاسمی مینور داشته باشد ، مانند هر فرد عادی دیگر می تواند بدون محدودیت و مشکلی برای انجام عمل رینوپلاستی آماده شود. بیمارانی که تالاسمی ماژور داشته باشند نیز در صورتی که پزشک متخصص صلاح بداند ، انجام این عمل مانعی ندارد.
آیا تداخلی بین تیروئید و جراحی بینی وجود دارد ؟
بله در واقع بیماری تیروئید ممکن است تداخلاتی را در جراحی زیبایی بینی ایجاد نماید و برای جلوگیری از اثرات منفی نیاز است تا نکاتی در نظر گرفته شود. انجام جراحی بینی برای بیمارانی که تیروئید پرکاری دارند ، با خطراتی همراه است. از طرفی داروی بیهوشی بر روی بیمارانی که تیروئید کم کار دارند نیز تاثیر گذاشته و ممکن است حساسیت هایی را ایجاد نماید. معمولا این حساسیت ها به صورت ایست ضربان قلب و یا افت فشار خود را نشان می دهند و به همین دلیل ممکن است به هوش آمدن را به تاخیر بیندازد. بنابراین تیروئید نیز یکی از مواردی است که باید در عمل بینی و بیماری های خاص به آن توجه داشته باشید.
نکات مهمی که در رابطه با عمل بینی بیماران مبتلا به تیروئید باید در نظر داشته باشند :
اگر افرادی که تیروئید پرکار دارند ، تیروئید خود را کنترل نکنند و با درمان سطح هورمون های خود را به حالت طبیعی برنگردانند ، ممکن است در معرض خطرات جدی قرار بگیرند و به همین دلیل این افراد پیش از اقدام برای عمل بینی در تهران ، باید به درمان تیروئید خود بپردازند. همانطور که اشاره شد داروی بیهوشی بر روی افرادی که تیروئید کم کاری دارند ، تاثیرات نامطلوبی را ایجاد می کند. این افراد نیز نیاز دارند ابتدا به کنترل و درمان تیروئید پرداخته و بعد از کسب آمادگی های لازم اقدام به انجام جراحی زیبایی بینی نمایند.
راینوپلاستی و افسردگی
افرادی که از داروی ضد افسردگی استفاده می کنند ، ریسک جراحی را افزایش می دهند. به همین دلیل یکی از نکات مهمی که پیش از انجام عمل زیبایی بینی باید در نظر گرفته شود ، سلامت روانی بیماران است. این افراد به دلیل مشکلی که به آن دچار هستند ممکن است بعد از جراحی واکنش های شدیدتری را از خود نشان دهند و یا از مصرف داروهای خود اجتناب نمایند. علاوه بر این موضوع برخی بیماران به اضطراب شدید ، وسواس و یا مشکلات خود زشت پنداری دچار هستند. همچنین افرادی هستند که دلایل عجیبی برای انجام جراحی زیبایی بینی دارند. در چنین مواردی نیز پزشکان از انجام جراحی زیبایی بینی خودداری می کنند ؛ چرا که بعد از عمل این افراد به مشکلات شدیدتری دچار می شوند.
جراحی بینی و دیابت
یکی از شایع ترین بیماری های متابولیسمی ، دیابت می باشد که موجب اختلال در سوخت و ساز قند خون می شود. افرادی که به دیابت دچار هستند و قصد انجام رینوپلاستی دارند باید به نکاتی توجه داشته باشند و ممکن است همه این بیماران کاندید مناسبی برای این جراحی نباشند. یکی از مسائل مهمی که باید در عمل بینی و بیماری های خاص در نظر گرفته شود کنترل قند خون می باشد. پیش از عمل انجام آزمایش هایی لازم است که یکی از آن ها مربوط به میزان قند خون می باشد که اگر حدود آن از 150 و یا کمتر باشد انجام عمل مانعی ندارد. بیماران دیابتی باید دقت داشته باشند که اگر سطح قند خون آن ها کنترل نشده باشد ، آسیب هایی که بافت و پوست بینی در طی این پروسه می بیند ، به سختی بهبود پیدا می کند و این عوامل زمینه را برای بروز عفونت مهیا می کند. همچنین این افراد باید از افت قند خون پیشگیری کنند ؛ زیرا یکی از شروط انجام جراحی زیبایی بینی ناشتا بودن برای 6 الی 8 ساعت است که این مورد موجب افت قند خون در این افراد می شود.
سرماخوردگی قبل از عمل بینی
یکی از سوالات رایجی که از سوی داوطلبین عمل بینی خصوصاً در ماه های سرد سال که احتمال سرماخوردگی در آن بیشتر است، پرسیده می شود این است که در صورتی که قبل از عمل، دچار سرماخوردگی شویم چه باید کنیم؟ آیا باید جراحی را به تعویق بیاندازیم؟ یا حتی اگر بعد از عمل، سرما خوردگی به سراغ مان بیاید چه باید کنیم؟ ویروس های سرماخوردگی اغلب دوست دارند در مجاری تنفسی خانه کنند و معمولاً در زمان ورود به بدن به سراغ بینی، گلو و سینوس ها می روند و در صورتی که فرد مبتلا، دارای سابقه عفونت های ریوی باشد و معمولاً دوره ریکاوری در زمان ابتلا به بیماری های ویروسی از قبیل سرماخوردگی در او طولانی باشد، بهتر است با پزشک مشورت کند تا صحیح ترین تصمیم در خصوص امکان اجرا یا لزوم تغییر تاریخ جراحی گرفته شود.
گاهی فرد بعد از عمل بینی دچار سرماخوردگی می شود که این وضعیت می تواند دوره ریکاوری را اندکی ناهموار کند. بنابراین، لازم است در دوره آمادگی قبل از عمل بینی، مراقبت های لازم از بدن را دنبال کنیم تا شرایط برای ورود ویروس و ابتلای فرد به بیماری سرماخوردگی مساعد نشود. بعلاوه، دقت عمل به خرج دادن در دوره مراقبت های قبل از عمل، باعث می شود که بدن به اندازه کافی قوی باشد و بتواند در فاز ریکاوری و بهبود، در برابر ورود ویروس ها، مقاومت کرده و شرایط برای ورود ویروس و عفونی شدن بدن و اندام های تنفسی مستعد نشود.
در صورتی که بعد از عمل بینی دچار سرماخوردگی شدید، حتماً با پزشک مشورت کنید تا با ارائه توصیه های مناسب برای درمان و تجویز داروهای مناسب به هموار تر شدن دوره ریکاوری تان کمک کند. اگر دچار آبریزش بینی هستید به هیچ وجه فین نکنید و با نهایت ملایمت، ترشحاتی را که از بینی خارج می شود تمیز کنید. در زمان عطسه و سرفه کردن نیز دهان را باز کنید تا فشاری به بینی وارد نشود.