همه چیز در رابطه با پولیپ بینی

فهرست مطالب

پولیپ ها بر گرفته از التهابات مخاط بینی هستند. هنگامی که پوشش سینوس ها ملتهب می شوند ، ممکن است پولیپ متورم شود و بافتی شبیه انگور با حالتی خوشه ای ایجاد می کند که جریان هوا و تخلیه مخاط را در بینی مسدود می سازد؛ به این حالت پولیپ بینی می گویند. یکی از راه های درمان ، انجام جراحی زیبایی بینی است. به گفته بهترین جراح بینی این توده ها غیر سرطانی می باشند و جای هیچگونه نگرانی برای درمان آن ها وجود ندارد. فقط باید دقت داشته باشید که به نسبت بزرگی و کوچکی این توده ها مقدار عوارض احتمالی آن متفاوت است که در این مقاله دکتر مریم رومیانی ، بهترین جراح بینی تهران ، در این باره توضیحات بیشتری را بیان می کند.

پولیپ بینی - دکتر مریم رومیانی

تعریفی جامع از پولیپ بینی 

پولیپ ها از توده های نرم غیر سرطانی تشکیل شده اند که عمدتا در امتداد سینوس هایی که به داخل بافت های تشکیل دهنده بینی باز شده ، ظاهر می شوند. این ناحیه پوشیده از غشاهای مخاطی محافظ است که می تواند به راحتی ملتهب شود. این توده های ملتهب را پولیپ می گویند که اصولا شبیه قطرات اشک هستند. این توده ها از پوشش بینی آویزان می شوند و می توانند جریان هوا و مایع را از طریق سینوس ها مسدود کنند.

علائم پولیپ بینی چیست؟

گرفتگی بینی ، کاهش یا از دست دادن بویایی ، درد در ناحیه صورت و همچنین آبریزش بینی از علائم اولیه نمایان شدن این توده در بینی به حساب می آیند. توجه داشته باشید که پولیپ بینی ممکن است هیچ گونه علائمی را دارا نباشد ؛ مخصوصا در شرایطی که توده ها در حال رشد بوده یا هنوز کوچک باشند ، این امر بیشتر صدق می کند.

جهت درمان عارضه پولیپ بینی با دکتر رومیانی فرم تماس زیر را پر کنید.

مشکلاتی که فرد دارای پولیپ با آن درگیر است 

  • سردرد
  • تنفس سخت
  • خر خر کرد در موقع خواب
  • اختلال در حس بویایی
  • آبریزش بینی

تمامی این عوامل که در بالا قید شد بر فعالیت های روزانه فرد تاثیر می گذارد و موجب اختلال در روند زندگی می شوند. بنابراین افراد که با این مشکل درگیر هستند به هر نحوی برای رفع عارضه تلاش می کنند.

عکس پولیپ بینی 

پولیپ بینی - دکتر مریم رومیانی

مراقبت های قبل از روند جراحی پولیپ در تهران

همانند جراحی های دیگر باید مصرف الکل و دخانیات را چند روز قبل از فرایند جراحی پولیپ بینی در تهران ، قطع کنید و بیماری های زمینه ای که دارید مانند بیماری قلبی و عروقی ، دیابت و غیره را حتما به دکتر اطلاع دهید ؛ زیرا که موجب پیچیدگی در علایم ناشی از این بیماری ها در جراحی نشوند. همچنین اگر به دارو یا مواد خوراکی حساسیت دارید حتما با دکتر در میان بگذارید که بهترین جراح بینی دکتر مریم رومیانی با آگاهی کامل این پروسه را آغاز کند.

آیا می توان پولیپ بینی را با دست کند ؟

کندن پولیپ بینی با دست ، اقدامی خطرناک و غیر علمی است که می ‌تواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند. پولیپ‌ های بینی ، توده‌ه ای نرم و غیر سرطانی هستند که معمولاً در اثر التهاب مزمن ، آلرژی یا عفونت ‌های مکرر ایجاد می ‌شوند. این توده‌ ها در عمق حفره بینی قرار دارند و کندن آن ‌ها با دست نه ‌تنها دشوار ، بلکه می ‌تواند باعث آسیب به بافت ‌های اطراف ، خونریزی شدید و حتی عفونت شود. از سوی دیگر ، دست ‌کاری بینی با دست‌ های آلوده احتمال انتقال باکتری و ویروس به حفره‌ های داخلی بینی را افزایش می ‌دهد. درمان پولیپ بینی باید تحت نظر متخصص گوش ، حلق و بینی انجام شود. روش‌ های درمانی شامل مصرف دارو های ضد التهاب ، اسپری ‌های بینی یا در موارد شدید تر ، جراحی است.

عوامل ایجاد پولیپ 

  • عفونت های سینوسی مزمن
  • ابتلا به آسم
  • دارا بودن بیماری آلرژی ؛ در واقع نوعی التهاب فصلی و غیر فصلی است و بر اثر حساسیت شخص به وجود می آید.
  • حساسیت به آسپرین

چه افرادی دچار پولیپ بینی می شوند؟

این عارضه در هر فردی با هر رنج سنی ممکن است ایجاد شود ولی در سنین بالای 30 الی 40 سال شایع تر است. خوب است بدانید آقایان درصد بیشتری به نسبت خانم ها دچار پولیپ بینی می شوند.

پولیپ بینی - دکتر رومیانی

چه زمانی برای درمان پولیپ اقدام کنید؟

زمانی که موارد زیر قید شده حادترین حالت ممکن را داشتند ، باید به دکتر بروید و معاینه شوید که روش درمان مناسب با شرایط ، پیش گرفته شود ؛ این عوامل عبارتند از :

  • تاری در دید
  • درد در ناحیه صورت
  • سینوزیت مزمن
  • عفونت های تشدید شده
  • داشتن هر کدام از موارد بالا به مدت 7 الی 14 روز و بروز تشدید حالت ها حتما به دکتر مراجعه کنید.

درمان پولیپ بینی به چه طریق است؟

ابتدا نحوه تشخیص توسط بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی تهران ، مورد بررسی قرار بگیرد که این بررسی شامل : معاینات پزشکی ، شرح حال بیمار شامل معاینه سر و گردن فرد و انجام آندوسکوپی بینی (با قرار دادن یک لوله بسیار نازک در حفره بینی که سر آن به یک دوربین متصل است به پزشک این امکان را می دهد که راحت تر روند درمان را تشخیص دهد) می باشد. همانطور که قبلا گفته شد پولیپ ها در افراد مقیاس های متفاوتی دارند و به نسبت همین ابعاد روش های درمان پولیپ بینی در تهران ، نیز متفاوت است. ابتدایی ترین روش درمان با مصرف دارو شروع می شود ، اما بهترین روش درمان این عارضه که مسیر تنفس شخص را مسدود کرده ، جراحی بینی می باشد.

از کجا بفهمیم دچار پولیپ بینی هستیم؟

از آنجایی که علامت های این بیماری با آنفولانزا و سرماخوردگی یکسان است ، تشخیص آن توسط بهترین دکتر متخصص گوش و حلق و بینی تهران ، ممکن خواهد بود با استفاده از روش های تشخیص بیماری :

  1. آندوسکوپی بینی: وارد کردن لوله بسیار نازکی در بینی که برای دید و دقت بالای تشخیص دکتر در مورد پولیپ بینی مورد استفاده قرار می گیرد.
  2. سی تی اسکن: این متد به پزشک این کمک را می کند که محل و اندازه دقیق را بداند.
  3. آزمایش آلرژی: برای تعیین آلرژی و حساسیت موجود در پوست
  4. آزمایش فیبروزکیستیک: انجام این آزمایش عمدتا زمانی انجام می شود که پولیپ در بینی کودکان تشکیل شده باشد.
  5. آزمایش خون: برای دریافت سطح ویتامین D مورد بررسی قرار می گیرد ؛ زیرا کاهش این ویتامین ممکن است با پولیپ دماغ مرتبط باشد.

جراحی پولیپ بینی به چه صورت است ؟

در صورتی که توده موجود در حفره ها بزرگ و راه تنفسی را دچار اختلال کرده باشد بهترین روش برای رفع این عارضه جراحی است. نوع جراحی ، بسته به نسبت توده دارد. عمدتا جراحی سرپایی است و با تزریق بی حسی موضعی صورت می گیرد مگر اینکه ابعاد بیشتری را در بر گرفته باشد و بهترین دکتر عمل بینی تهران ، برای انجام این عمل باید از بیهوشی عمومی استفاده کند. خوب است بدانید که بعد از انجام پروسه یک اسپری بینی تجویز می شود که برای جلوگیری بازگشت پولیپ بینی مورد استفاده قرار می گیرد.

آمپول برای درمان عارضه پولیپ بینی

آمپول ‌های استروئیدی یکی از روش ‌های درمانی برای کاهش التهاب و اندازه پولیپ ‌های بینی هستند. این آمپول ‌ها معمولاً زمانی تجویز می‌ شوند که داروهای خوراکی یا اسپری‌ های بینی اثرگذاری کافی نداشته باشند. آمپول ‌های کورتیکو استروئید معمولاً به صورت تزریقی در ناحیه بینی یا اطراف آن وارد می ‌شوند تا التهاب را کاهش دهند و از رشد بیشتر پولیپ‌ ها جلوگیری کنند. این درمان باید تحت نظر پزشک انجام شود تا از عوارض جانبی احتمالی مانند عفونت یا کاهش سیستم ایمنی جلوگیری شود.

علائم پولیپ بینی

علائم پولیپ بینی توضیحات تکمیلی
انسداد بینی احساس گرفتگی و مسدود بودن بینی که معمولاً به دلیل وجود پولیپ در راه‌ های هوایی بینی رخ می‌ دهد.
درد صورت درد یا فشار در ناحیه صورت ، به ویژه در نواحی پیشانی ، گونه‌ ها یا اطراف چشم‌ ها.
ترشحات بینی وجود ترشحات غلیظ و مداوم از بینی که ممکن است به رنگ سبز یا زرد باشند.
کاهش حس بویایی مشکل در شناسایی بو ها به دلیل انسداد یا آسیب به مسیر های بویایی بینی.
خواب آلودگی و خستگی احساس خستگی مفرط و مشکل در خواب به دلیل کاهش جریان هوای تنفسی.

 مراقبت های بعد از جراحی پولیپ بینی با دکتر رومیانی

برای تسکین دردهای احتمالی طبق تجویز پزشک مسکن مصرف کنید. همچنین مصرف سر ساعت قطره و شوینده بینی را هرگز فراموش نکنید. در مواقع استراحت و یا دراز کشیدن سر خود را به مدت چند روز بالا تر از بدن خود قرار دهید.از انجام فعالیت های سنگین و ورزش تا چند روز پس از این پروسه خودداری کنید.

هدف از انجام این جراحی چیست؟

با انجام این پروسه پولیپ ها را برداشته و مسیر تنفس شخص را آزاد می کنند.

انواع پولیپ های بینی

  • آنتروکوانال : عمدتا یکی از حفره های بینی را درگیر می کند و امکان بروز در کودکان و بزرگسالان حدودی به یک اندازه می باشد . علت عمده این نوع از پولیپ اغلب عفونت می باشد.
  • ادنوئیدی : عمدتا این مدل هر دو حفره بینی یا همان لوزه سوم را درگیر می کند. منشا این مدل سینوس ها هستند و آلرژی علت عمده این نوع است و عموما در کودکان زیر هفت سال دیده می شود.

پیشگیری از تشکیل مجدد پولیپ در بینی

لازم است موارد زیر را برای پیشگیری از عود کردن مجدد پولیپ بینی رعایت کنید:

  1. بهتر است در هوای آلوده نباشید. در مکان های که گرد و خاک بیشتری وجود دارد حضور نداشته باشید.
  2. در برابر هوای سرد و هوای گرم قرار نگیرید.
  3. استفاده روزانه مایعات را افزایش دهید.
  4. مراقبت از خود دربرابر سرماخوردگی

مدت زمان انجام پروسه مذکور 

یک جراحی کم تهاجم و سرپایی است که زمان زیادی از شما را نخواهد گرفت. اگر جراح در کار و حیطه شغلی متخصص باشد نهایتا برای انجام این فرایند به 30 دقیقه زمان نیاز دارد.

عکس پولیپ بینی 

پولیپ بینی - دکتر مریم رومیانی

تفاوت پولیپ و شاخک بینی چیست ؟

پولیپ‌ های بینی توده‌ های نرم و غیر سرطانی هستند که معمولاً در نتیجه التهاب مزمن بینی ، آلرژی یا عفونت‌ های مکرر ایجاد می ‌شوند. این توده ‌ها در داخل حفره بینی رشد کرده و می ‌توانند باعث انسداد بینی ، کاهش بویایی و مشکلات تنفسی شوند. در مقابل ، شاخک‌ های بینی ساختارهای طبیعی و معمول در داخل بینی هستند که به فیلتر کردن هوا ، مرطوب ‌سازی و گرم کردن آن کمک می‌ کنند. شاخک ‌ها در دو طرف بینی قرار دارند و از نظر اندازه و شکل ثابت هستند. برخلاف پولیپ‌ ها ، شاخک‌ ها هیچ ‌گاه به شکل توده ‌های غیر طبیعی رشد نمی ‌کنند.

دوره نقاهت بعد از عمل پولیپ به چه صورت است؟

  • همانطور که قبلا گفته شد بعد از جراحی حتما استفاده از اسپری یا مواد شستشوی نمکی بینی را جدی بگیرید.
  • به مدت 3 الی 7 روز درد خفیفی را بعد از اتمام جراحی پولیپ بینی در سر و بینی خود احساس می کنید. به این منظور دکتر برای تحمل درد مسکن تجویز می کند.
  • بعد از روند جراحی سیگار و قلیان نکشید و مصرف الکل را قطع کنید.
  • تا هفت روز از پایین گرفتن سر خود اجتناب کنید.

عوارض احتمالی بعد از عمل پولیپ بینی

  1. خونریزی
  2. بازگشت مجدد در برخی موارد خاص
  3. عفونت

خونریزی بعد از جراحی

در انجام این روش با لیزر عمدتا خونریزی زیادی ندارد که جای نگرانی باشد. فقط ترشحات خونی بعداز 3 الی 5 روز از جراحی پولیپ بینی ، طبیعی است. فین کردن شدید موجب خونریزی احتمالی می شود.

هزینه انجام جراحی پولیپ بینی در تهران تحت نظر دکتر رومیانی

احتساب هزینه این فرایند به عواملی مختلفی وابسته است اعم از:

  • دستمزد جراح
  • هزینه آزمایشات لازم
  • داروهای مصرفی
  • کلینیک

نوع عمل و میزان التهاب در هر فرد متفاوت است.

عدم درمان پولیپ بینی چه مشکلاتی به دنبال خواهد داشت؟

بی توجهی ، گاهی یک بیماری ساده را دچار پیچیدگی های بسیاری می کند. در این مورد هم بی شک اگر اهمال کاری صورت گیرد دچار یکسری مشکل می شوید عبارتند از :

  • کاهش حس بویایی
  • خرخر کردن در هنگام خواب
  • درد در ناحیه سر
  • انسداد بینی
  • تشدید بیماری سینوزیت

شایان ذکر است که وجود توده در مراحل اولیه احتمال بروز همچنین مشکلاتی را در پی ندارد اما بی دقتی و سهل انگاری برای درمان پولیپ بینی موجب رشد بیشتر توده شده و این مشکلات را به دنبال خواهد داشت.

 

پولیپ بینی - دکتر مریم رومیانی

تفاوت انحراف بینی با پولیپ چیست؟

ممکن است برخی افراد وجود پولیپ در بینی را با انحراف بینی به اشتباه بگیرند. این در حالی است که زمانی که تیغه سپتوم بینی دچار کجی و انحراف شود و در تنفس فرد مشکلاتی را ایجاد نماید ، گفته می شود فرد به انحراف بینی دچار شده است. انحراف می تواند به صورت ژنتیکی از بدو تولد وجود داشته باشد و یا در طول زمان به دلیل وارد شدن ضربه ایجاد شود. به کمک معاینه فیزیکی و همچنین تصاویر سی تی اسکن می تواند این عارضه را تشخیص داد که با انجام جراحی بینی قابل درمان است.

هرچند که پولیپ هم مشکلاتی را در تنفس بیماران ایجاد می کند ، اما نحوه درمان ، علل ایجاد و نحوه ایجاد آن کاملا با انحراف متفاوت است و باید گفت این دو بیماری کاملا متفاوت هستند. در مواردی که پولیپ بینی کوچک باشد می توان آن را با دارو درمانی برطرف نمود و تنها در مواردی که اندازه پولیپ بسیار بزرگ باشد ، نیاز به انجام عمل جراحی می باشد.

پولیپ بینی در کودکان

پولیپ به صورت کلی از عارضه های شایع در بزرگسالان است با این وجود این احتمال وجود دارد که کودکان نیز به آن دچار شوند. به همین دلیل والدین باید نسبت به تغییر رفتارهای کودک خود آگاه باشند و اگر متوجه شدند کودک در هنگام خواب خر و پف می کند و یا صداهایی را از گلو و بینی خارج می کند برای بررسی علائم و اختلالات تنفسی کودک از راه بینی به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه نمایند.

آیا می توان از پولیپ بینی کودک جلوگیری نمود؟

  1. ساعت خواب کودک خود را تنظیم و کنترل نمایید.
  2. رطوبت اتاق و محل خواب کودک را کنترل کنید و در صورت لزوم از دستگاه بخور استفاده کنید.
  3. از نگهداری حیوانات خانگی برای سلامتی کودک خود خودداری نمایید.
  4. از آنجایی که کودکان فعالیت زیادی دارند ، لازم است به میزان آب مصرفی آن ها توجه شود.
  5. کودک شما باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشد و از مواد حساسیت زا دوری نماید.

انواع پولیپ

بعد از بررسی و معاینات انجام شده توسط پزشک متخصص گوش ، حلق و بینی مشخص می شود نوع پولیپ شما کدام است و چه درمانی برای برطرف کردن این مشکل باید صورت بگیرد. در واقع پولیپ ها را به دو دسته زیر تقسیم بندی می کنند :

  • پولیپ های بزرگ : این نوع از پولیپ ها به دلیل سایز بزرگی که دارند ، مجرای بینی بیمار را به صورت کامل می بندند در حالی که ممکن است هنوز علائمی بروز پیدا نکرده باشد. بیشتر افرادی که به سینوزیت شدید دچار هستند ، در معرض ابتلا به این نوع از پولیپ ها قرار می گیرند.
  • پولیپ های کوچک آلرژیک : بدن انسان نسبت به هر نوع ماده خارجی واکنش نشان داده و تحریک می شود. پولیپ های کوچک در اثر واکنش های آلرژی زا ایجاد می شوند و معمولا با دارو درمانی برطرف می شوند.
  • احتمال عود مجدد پولیپ: این احتمال وجود دارد که بعد از جراحی اگر درمان ضد آلرژی انجام نشود و یا مراقبت های بعد از عمل به خوبی رعایت نشود ، پولیپ بینی باز گردد.

پولیپ بینی - دکتر رومیانی

سوالات متداول در مورد پولیپ بینی 

  • آیا پولیپ بینی در یک طرف یا هر دو طرف بینی اتفاق می افتد ؟

پولیپ می تواند در هر دو طرف و یا در یک سمت حفره های بینی ظاهر می شود.

  • علت پولیپ دماغ چیست ؟

پولیپ ها به این دلیل ایجاد می شوند که غشاهای مخاطی پوشاننده بینی یا سینوس ها تغییر می کنند. غشاها برای مدت طولانی ملتهب می شوند یا برای مدت طولانی در این حالت باقی می مانند. این التهاب شامل قرمزی ، تورم و تجمع مایع می شود.

  • امکان رشد مجدد و عود پولیپ موجود است ؟

طبیعت این توده ها عود کننده است. در برخی افراد درصد بیشتری عود دارند همچون آنهایی که دچار بیماری آسم هستند یا به داروی آسپرین حساسیت دارند

  • آیا می توانید پولیپ بینی را ببینید ؟

به خاطر قرار گرفتن در حفره های بینی این امکان برای شخص وجود ندارد که پولیپ را ببیند و دکتر با استفاده از دستگاه مخصوصی قادر به دیدن است.

  • آیا پولیپ ها به خودی خود موجب خونریزی می شوند ؟

به این علت که توده های غیر سرطانی هستند عمدتا بدون خونریزی می باشند. هرچند ممکن است همزمان یکسری بیماری دیگر در سینوس ها و حفره ها وجود داشته باشند که موجب خونریزی شوند.

  • آیا پولیپ دماغ خطرناک است ؟

خیر طبق گفته های بهترین جراح زیبایی بینی تهران در این مقاله ، می دانید که پولیپ ها توده های نرم و خوشه ای شکلی هستند که در صورت رشد و عدم مراجعه به دکتر موجب انسداد تنفس فرد شود که این اتفاق قابل بر طرف شدن است.

  • آیا پولیپ موجب سر درد می شود ؟

زمانی که پولیپ بزرگ یا چند گروه پولیپ در مجاری وجود داشته باشد ، باعث تشدید علائم می شود که سر درد یکی از این علائم است.

  • آیا جراحی پولیپ بینی در بارداری ممکن است ؟

به طور جامع انجام هر گونه جراحی در دوران بارداری و شیردهی مادران توصیه نمی شود. زیرا ممکن است داروهای بیهوشی تاثیر منفی بر روی جنین داشته باشند پس حتما اطلاع دهید و یا در صورت مشکوک بودن به بارداری حتما آزمایش مربوطه را انجام دهید.

دکتر مریم رومیانی -drroomiani.com

دکتر مریم رومیانی

دکتر مریم رومیانی متخصص گوش ، حلق و بینی و جراحی سر و گردن از دانشگاه علوم پزشکی ایران است. ایشان دارای فلوشیپ جراحی بینی و سینوس در تهران بوده و در جراحی‌ های پیچیده سر و گردن تجربه و تخصص فراوانی دارد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با دکتر