باید ها و نباید های پریود و عمل بینی

فهرست مطالب

تصور کنید در حال برنامه‌ ریزی برای جراحی بینی خود هستید و ناگهان متوجه می‌ شوید که تاریخ عمل با دوران قاعدگی شما همزمان شده است. این همزمانی پریود و عمل بینی می‌ تواند سوالات و نگرانی‌ های بسیاری را با خود به همراه داشته باشد. اما آیا واقعاً رینوپلاستی و عادت ماهیانه بر روی یکدیگر تأثیرگذار هستند؟ در این مقاله از بهترین جراح بینی تهران دکتر مریم رومیانی ، به بررسی دقیق این ارتباط و نکات مهمی که باید در نظر بگیرید ، می ‌پردازیم.

 

پریود و عمل بینی - دکتر مریم رومیانی

پریود و عمل بینی

به طور کلی زنان متقاضی عمل بینی نباید نگران همزمانی سیکل قاعدگی و رینوپلاستی را داشته باشند. همزمانی این دو وضعیت خللی در شرایط حین جراحی و یا بعد از آن ایجاد نمی کند و جراحی هم تاثیری بر روند پریودی نخواهد داشت. آنچه در کل مبحث پریود و عمل بینی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد وجود دو اختلالی است که برخی از زنان در طول دوران عادت ماهیانه تجربه می کنند. یکی از این شرایط ابتلا به وضعیت دیسمنوره ( قاعدگی دردناک ) و دیگری منوراژی ( خونریزی شدید و طولانی) است.

دیسمنوره و منوراژی و عمل بینی

وضعیت دیسمنوره و جراحی زیبایی بینی ( قاعدگی دردناک )

در این نوع از اختلال ها زنان در دوران قاعدگی با درد های شدیدی در ناحیه شکم دست و پنجه نرم می کنند. همچنین دچار گرفتگی و اسپاسم های شدیدی در ناحیه کمر هستند. قرار گرفتن در این شرایط همزمان با وضعیت اجتناب ناپذیر جراحی بینی می تواند مشکلات این دسته از زنان را دوچندان کند. کلافگی و تحمل درد همزمان و بروز نوسانات خلقی احتمالی تحت تاثیر پریودی و همچنین جراحی باعث تشدید تنش روانی و عدم استراحت کافی و آرامش فرد خواهد شد. از این رو پیشنهاد این است که اگر زنی به چنین شرایطی دچار است عمل بینی را به تعویق انداخته و بعد از سپری شدن پریود اقدام به جراحی بینی کند.

وضعیت منوراژی و جراحی زیبایی بینی ( خونریزی شدید و طولانی)

شرایط محدود کننده بعدی مرتبط با پریود و عمل بینی بروز اختلال دیگری است به نام منوراژی ، در این اختلال زنان در طول سیکل خون زیادی از دست می دهند که خود باعث تحلیل رفتن قوای بدنی و بر هم خوردن آرامش ذهنی می شود. هر دو این ها از جمله پیش نیازهایی است که فرد برای جراحی ، به آن ها نیاز دارد.

اثرات استرس و ناراحتی روحی پریود بر نتایج جراحی بینی 

بلامانع بودن جراحی حین دوران پریودی به این معنا نیست که همه بانوان این مرحله را بدون مشکل طی می کنند. اگر حس می کنید نمی توانید عوارض درد و ناراحتی پریود و عمل بینی را به طور همزمان تحمل کنید بهتر است مراقبت های لازم را به عمل آورید. توجه داشته باشید استرس و افسردگی های ناشی از نزدیک شدن به سیکل قاعدگی یا حین پریودی می تواند شرایط عادی جراحی بینی را غیر عادی و سخت تر از چیزی که هست جلوه داده و باعث تشدید علائم روحی شما بشود. وجود استرس های روحی عامل کند شدن روند بهبودی از جراحی به شمار می رود. در اینصورت طول درمان بیشتر شده و شما با عوارض بیشتری دست به گریبان خواهید بود.

آیا بیهوشی جراحی رینوپلاستی تاثیری در پریودی دارد؟

انجام بیهوشی که برای عمل بینی انجام می شود تاثیری بر سیکل قاعدگی نداشته و بیمار نباید نگران تغییر زمان بندی پریود خود باشد. در عین حال وجود ترس و استرس احتمالی قبل از جراحی رینوپلاستی یا نگرانی بابت عوارض عمل بینی ممکن است در برخی از افراد به تعویق در زمان پریودی منجر شود.

چه زمانی بهترین وقت برای عمل بینی حین پریودی است؟

همان طور که گفته شد زمان قطعی برای به تعویق انداختن جراحی بینی حین پریودی وجود ندارد. پزشکان پیشنهاد می کنند که برای کاهش عوارض احتمالی جراحی در دوران پریودی ، عمل بینی انجام نشود و به سه روز قبل از پریودی یا سه روز بعد از آن موکول شود. در این شرایط وضعیت بدنی زنان مبتلا به مشکلات قاعدگی تا حدی قابل تحمل می شود. پریود و عمل بینی به لحاظ زمانی تداخلی با یکدیگر ندارند.

چند راهکار برای مدیریت بهتر درد پریودی بعد از عمل بینی

اگر در نهایت با وجود اختلالاتی که در طول پریودی دارید ناچار به جراحی بینی شدید ، می توانید از روش های ساده ای برای کنترل بیشتر اوضاع استفاده کنید. مشاوره با جراح بینی خوب در تهران دکتر رومیانی و متخصص زنان در این بازه می تواند کمک زیادی به کاهش سطح تنش و دردهای جانبی ان باشد.

  1. رعایت رژیم غذایی سالم مانند مصرف نکردن لبنیات و غذاهای سرد و فراوری شده و جایگزینی آن با میوه و سبزیجات تازه
  2. مصرف آب به مقدار کافی در زمان پریود و عمل بینی می تواند به بهبودی دردها و زخم کمک کند
  3. استفاده از زنجبیل و چای سبز که ضمن آرامش بخشیدن از کافئین کمتری برخوردار هستند
  4. روی آوردن به انجام فعالیت های سبک و مفرح مانند سرگرمی های شخصی و ورزش هایی چون یوگا
  5. جای دادن مواد غذایی حاوی مواد معدنی چون منیزیم ، از جمله بادام و اسفناج در برنامه غذایی روزانه
  6. مصرف سبزیجاتی چون جعفری ، گیاهان دارویی مانند دارچین و البته شکلات تلخ که در کم شدن انقباض شکمی موثر است
دکتر مریم رومیانی -drroomiani.com

دکتر مریم رومیانی

دکتر مریم رومیانی متخصص گوش ، حلق و بینی و جراحی سر و گردن از دانشگاه علوم پزشکی ایران است. ایشان دارای فلوشیپ جراحی بینی و سینوس در تهران بوده و در جراحی‌ های پیچیده سر و گردن تجربه و تخصص فراوانی دارد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با دکتر